Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

Konferensen Utveckla Norrbotten skjuts upp

Illustration fingeravtryck

Den planerade konferensen Utveckla Norrbotten skjuts på framtiden. Corona-pandemin kräver alltjämt att Region Norrbotten lägger kraft, tid och fokus på hjälp och stöd till näringslivet och kulturen.

Konferensen Utveckla Norrbotten är en mötesplats där vi tillsammans diskuterar hur den regionala utvecklingsstrategin kan bli verklighet - hur vi ska jobba tillsammans och gå från vision till verkstad. Förra våren ställdes konferensen, som skulle ha hållits på Hotell Laponia i Arvidsjaur, in helt på grund av restriktioner och risk för smittspridning. Förhoppningen var att kunna ha en serie digitala konferenser i vår, men dessa planer läggs nu på is.

Corona-pandemin utgör en svår påfrestning på vården men även på företag inom flera branscher i vårt län, kulturaktörer och civilsamhälle. Just nu behöver Region Norrbotten lägga resurserna där de som bäst behövs. Målet är alltjämt att hålla en konferens om den regionala utvecklingsstrategin under 2021.

– Att mötas är en viktig del av det regionala utvecklingsarbetet och det här var inget lätt beslut att fatta. Vi hoppas att pandemin snart mattas av och att vi då kan träffas på riktigt. Vi behöver prata om hur vi kan jobba tillsammans för att återuppbygga de delar som drabbats hårt av corona-virusets framfart, säger Anna Lindberg, regional utvecklingsdirektör.

Konferensen skjuts alltså på framtiden, men utvecklingsfrågorna lever varje dag. Följ dem via vår FacebooksidaExtern länkpodden Let's talk och nyhetsbrevet Utveckla Norrbotten. När nytt beslut om konferens är fattat kommer vi att berätta om det där.

Tills vidare går det alltid bra att kontakta någon av oss med frågor och funderingar.