Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Kulturstöd

Våra stöd till kulturinsatser

Vi erbjuder stöd för olika kulturinsatser till dig som vill bidra till att stärka kulturens roll och betydelse i Norrbotten.

Läs mer och ansök de olika stöden via korten här nedanför:

  1. Kulturprojekt Region Norrbotten är ett stöd som riktar sig till professionella kulturutövare, företag inom kulturområdet, kulturfrämjande föreningar och organisationer, fria aktörer, kommuner, myndigheter, stiftelser och universitet.
  2. Mobilitetsstöd är insatser för att genom geografisk rörlighet uppmärksamma och stärka Norrbottens yrkesverksamma bild- och formkonstnärer, dansare och författare nationellt och internationellt. 
  3. Turnéstödet ska öka möjligheten att erbjuda ett varierat scenkonstutbud med hög konstnärlig kvalitet i hela Norrbotten. Det kan sökas av professionella kulturutövare, företag verksamma inom kulturområdet,  kulturfrämjande föreningar,  kulturfrämjande organisationer, och kommuner.
  4. Snabba Ryck är ett arrangörsstöd för ungdomar mellan 15-25 år som vill arrangera ett kulturevenemang med relativt kort framförhållning. Syftet är att öka antalet arrangemang initierat av unga arrangörer.
  5. Manusbearbetning är ett stöd som ska stärka de författare och förlag som är verksamma i Norrbotten. Stödet kan sökas av Norrbottniska förlag för utgivning av Norrbottensförfattare samt av etablerade och redan utgivna Norrbottensförfattare (F- eller FA-skattsedel krävs).