Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Norra Scen - Almedalen 2022

Nu är det äntligen dags för nypremiär av Almedalsveckan efter två års uppehåll. Vi bjuder in regionala aktörer som medskapare till vår arena på Sveriges största demokratiska mötesplats.

Vy över hustak.
Almedalen 2019. Foto: Erik Cronberg.

Region Norrbotten kommer anordna ”Norra Scen – arena för omställningsledare i Almedalen 2022” tillsammans med gruvkoncernen LKAB. Norra Sveriges roll i den gröna omställningen genom stora investeringar och företagsetableringar har skapat ett enormt intresse för vår del av landet.

Detta är ett unikt tillfälle att göra våra röster hörda och få genomslag för vårt perspektiv i nationella beslutsprocesser som är avgörande för länets utveckling.

För att vara tydliga med våra budskap kommer den gemensamma arenan att fokusera på tre temaområden under tre dagar.

  • 4 juli - Den gröna industrirevolutionen
    Norra Sverige leder idag utvecklingen för den globala omställningen från fossil energi till en elektrifierad framtid. Det ställer viktiga krav på samhället. Hur säkerställer vi att det finns tillräckligt med energi till hela Sverige? Hur kan tillståndsprocesser bli effektivare och mer förutsägbara?
  • 5 juli - Samhällsomvandlingen
    Hur ser vi till att hela samhället hänger med i möjligheterna som skapas av den gröna omställningen? Fokus ligger på bostäder, infrastruktur, service, kultur och destinationen.
  • 6 juli - Utblick
    Norra Sverige växer och utvecklas i snabb takt. Frågan är hur vi tillsammans ska lösa de enorma kompetensbehov som uppstår? Hur lockar vi nya investerare och världens bästa el- och digitalexperter till polcirkeln? Vad är bilden av norra Sverige idag och hur går vi vidare? Fokus på forskning, kompetens, erbjudande, internationella relationer och samverkan.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Åsa Snällfot om du har några frågor.
asa.snallfot@norrbotten.se, 070-555 15 53