Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Let´s Talk

Samtal om Norrbotten och vägen mot att bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län. Möt personer med unik inblick i olika intressanta och aktuella ämnen. Ta del av idéerna och utmaningarna som formar Norrbottens framtid. Vi bjuder på kunskap och nya tankar och utmanar förutfattade meningar.

Ett starkt och levande civilsamhälle är grundläggande för människors livsvillkor.

Norrbotten behöver anställa till 51 000 jobb till år 2030. Men vi blir färre, inte fler.

Djupt inne i Norrbottens inland finns de – runt 30 testanläggningar för bilar.

På några år har Sävast i Boden blivit en hot-spot för spelutvecklare från hela världen. Hur gick det till?

Rymden har alltid fascinerat människan. Nu kliver vi in i en ny rymdålder, en era som öppnar upp helt nya möjligheter för Norrbotten.

Hur återvinner man stoltheten över ett språk och en kultur som länge tystats ner?

Besöksnäringen är en bransch som drabbats väldigt hårt av pandemin. Men det finns en nisch som spås få en väldigt ljus framtid – naturturism

Våren 2020 kastades allt upp och ned när coronapandemin svepte över världen. Digitaliseringen har fått raketbränsle och utvecklingen går nu snabbare än någonsin.

Hela Norrbotten ska leva och delta i det digitala samhället – det är alla överens om. Men för att nå dit krävs ett fibernät som når så gott som alla hushåll, och utbyggnaden utanför tätorterna går trögt.

En helt unik samhällsomvandling med historiska investeringar och satsningar sker just nu både i Norrbotten och i Västerbotten. Men vad kommer att krävas för att det ska lyckas?

Norrbottningarna behöver bli många fler – men fortfarande krymper befolkningen. Vad är det som lockar en del ungdomar att flytta härifrån? Vad är det som får andra att se sin framtid här?