Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Civilsamhällets betydelse för attraktiva livsmiljöer

Ett starkt och levande civilsamhälle är grundläggande för människors livsvillkor.

 

Ett starkt civilsamhälle i Norrbotten bidrar dels till att skapa nytänkande lösningar för våra samhällsutmaningar, dels till att möjliggöra hållbar tillväxt och ett rikt kultur- och fritidsliv. Den gröna omställningen har öppnat möjligheter för nya etableringar och investeringar i norra Sverige som vi tidigare aldrig sett maken till. Dessa expansioner kommer att kräva många nyrekryteringar och att många flyttar till Norrbotten i en nära framtid.

Några av frågeställningarna: Hur kan vi ta tillvara den kraften som finns i civilsamhället? Hur kan vi undvika fly in – fly out? Vad behöver kommunerna för att lyckas?

Medverkande

 • Malin Winberg, moderator
  Journalist och föreläsare
 • Malin Lindberg
  Professor i genus och teknik vid Luleå tekniska universitet
 • Lorents Burman (S)
  Kommunalråd Skellefteå
 • Ylva Löwenborg
  Regionchef för Rädda Barnen Nord och ordförande i Samforma

Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet har gjort en forskningsanalys av den regionala överenskommelsen mellan civilsamhället och offentliga sektorn. Tillsammans för ett livskraftigt Norrbotten 

Läs mer om webbinariet Let´s Talk Attraktiva livsmiljöer.

Om Let´s talk

Samtal om Norrbotten och vägen mot att bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län. Möt personer med unik inblick i olika intressanta och aktuella ämnen. Ta del av idéerna och utmaningarna som formar Norrbottens framtid. Vi bjuder på kunskap och nya tankar och utmanar förutfattade meningar.