Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Norrbottens framtid. Hela Sveriges angelägenhet.

Den gröna omställningen blir till guld i Norrbotten. Nu investeras över 1000 miljarder kr i norra Sverige. En svindlande summa – men vad innebär det? Nyhetsbrevet Utveckla Norrbotten hjälper dig att hålla koll på framtidsfrågorna som ställs på sin spets i Norrbotten, men är hela Sveriges angelägenhet.

Prenumerera på nyhetsbrevet Utveckla Norrbotten

Nyindustrialiseringen har förskjutit den nationella utvecklingens centrum norrut. Det går både rasande fort och alldeles för långsamt. Hur löser vi flaskhalsarna i infrastrukturen, tillgången till arbetskraft och får fart på bostadsbyggandet? Hur kan kultur och civilsamhälle främja Norrbottens attraktivitet?

Nyhetsbrevet mejlas ut till prenumeranterna 1-2 gånger i månaden. Utöver nyheter får du tips om evenemang där vi fördjupar oss i frågorna.

Att satsningarna här lyckas är avgörande för klimatmålen och svensk konkurrenskraft. Vår ledande position har rönt stor uppmärksamhet internationellt. Men ska potentialen tas tillvara behöver många aktörer växla upp arbetet. Kommuner, universitet, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle. Regering, riksdag och EU.

Är du en av dem som utvecklar Norrbotten?

Börja prenumerera på nyhetsbrevet redan idag.
Anmäl dig på utvecklanorrbotten.se/nyhetsbrev – allt vi behöver är namn och mejladress.