Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Miljötillståndsprocessen – en kvalitetsgarant eller bromskloss för industriutveckling?

På Norra Scen diskuterar vi vad som krävs för att omställningen ska lyckas, bland annat möjligheter och utmaningar, de gröna industrisatsningarna och samhällsutvecklingen i norra Sverige samt samspelet mellan industri, akademi och samhälle.

Almedalen 2

Norrbotten ställer om med hållbarhet i fokus och med behov av effektiva processer för tillstånd och prövning. Men hur effektiv kan den göras, vem ska göra vad och för vem? Tillsammans med nationella branschorganisationer, Svenskt Näringsliv, industrier och myndigheter välkomnar Norra Scen dig till frukost för fördjupad kunskap om en av Sveriges mest debatterade utvecklingsfrågor – miljötillståndsprocessen.

Janus Brandin, regional utvecklingsdirektör, Region Norrbotten, inleder med att prata under rubriken Nationella tillstånd och regional utveckling hand i hand.

Moderator Carl Wangel, SSAB, fortsätter sedan med ett panelsamtal med:

  • Eva Sundin, avdelningschef miljö, Länsstyrelsen Norrbotten
  • Niklas Skår, jurist, Svenskt Näringsliv
  • Karin Bark, projektledare miljö, SSAB
  • Marie Kimming, chef för projektutveckling av landbaserad vindkraft i Sverige, Vattenfall
  • Pia Lindström, miljö- och hållbarhetsdirektör, LKAB
  • Oscar Alarik, chefsjurist, Naturskyddsföreningen

Seminarieserien Norra Scen – Arena för grön omställning är ett samarbete mellan IVA Nord, LKAB, Luleå tekniska universitet, Region Norrbotten SSAB och Vattenfall.

Här kan du följa seminariet digitalt i direktsändning och även se tidigare seminarier i serien: https://www.ltu.se/norrascen