Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Kulturkraft 2023

Nu kraftsamlar Luleå kommun, Norrbottensteatern och Region Norrbotten kring kulturens roll i samhällsomvandlingen i länet. Vi bjuder in näringslivet, kulturlivet, offentlig sektor och politiker från länet och landet till en dag fylld med inspiration, kunskap och spännande samtal. Välkommen till Luleå den 28 november 2023!

Artefakt

Vi behöver bli fler för den stora samhällsomvandling vi står inför. För att lyckas måste vi skapa ett Norrbotten där människor vill bo kvar och dit människor vill flytta. Forskning visar att ett rikt kulturliv främjar företagsamhet, innovation och ökar en plats attraktivitet. Därför kraftsamlar vi för ett Norrbotten där näringsliv, kulturliv och offentlig sektor gör gemensam sak för länets utveckling.

Konferensen innehåller både föreläsningar och intervjuer på scenen med inbjudna gäster samt ett kvällsprogram med middag. Men det vi framförallt vill är att skapa rum för möten och samtal – i pauserna, i salongen och under middagen – med fokus på resultat och en vilja framåt!

Talare på scen

  • Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi och en ledande expert inom regional utveckling
  • Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst
  • Magdalena Malm, konstcurator och generalsekreterare för Bildkonst Sverige

Gunilla Röör – skådespelare och teaterchef för Norrbottensteatern – leder samtal och program från scenen.

OBS! Tiderna är preliminära och omfattar både dag- och kvällsprogrammet.