Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

INSTÄLLT: Pajala: Välkommen till samtalen som formar framtiden

OBS! Efter önskemål från Pajala kommun flyttas RUS-dialogen som skulle hållits 19/6 fram till oktober. Ny inbjudan kommer när nytt datum är klart.

Praatima ja suunittelema tulevaisuutta yhessä. Tervetuloa!
Tervetuloa keskustelemaan tulevaisuudesta meidän kanssamme.
Bures boahtin ságastallamiidda mat hábmejit boahtteáiggi.
Buorisboahtem ságastallamijda ma hábbmiji boahtteájgev.

Var med och hitta Norrbottens väg framåt. Region Norrbotten och Pajala kommun bjuder in dig till en workshop som tar sikte på 2040.

Det är dags att ta fram en ny regional utvecklingsstrategi. Var är vi nu, vart vill vi komma och vad behöver vi för att ta oss dit? Det är frågor som ska besvaras i strategin, och vi behöver din hjälp att hitta svaren.

Norrbottens regionala utvecklingsstrategi (RUS) ska peka ut riktningen för länets utveckling och lyfta viktiga områden att kraftsamla kring. Den tas fram av Region Norrbotten tillsammans med många andra, på uppdrag av regeringen och för norrbottningarnas skull.

Även om Region Norrbotten ansvarar för att den tas fram, så tillhör strategin alla som lever, bor eller arbetar i länet. Den ska både skapas och genomföras av olika aktörer som varje dag påverkar och utvecklar länet. Strategin styr vilka insatser vi lägger tid, kraft och pengar på, till exempel vilka projekt som kan genomföras.

Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper för att kunna delta i workshopen. Vi kommer att gå igenom det du behöver veta på plats. Under dagen kommer vi att samtala om olika frågor i mindre grupper, men till slut vill vi veta vad just du tycker är viktigt att prioritera. Svaren lämnar deltagarna in digitalt, var och en för sig.

Svaren vi får in kommer att bidra till den nya regionala utvecklingsstrategin för Norrbotten, som blir klar mot slutet av 2025.

Framtidens Norrbotten skapar vi tillsammans. Vi ses i Pajala!
Norrbottenin tulevaisuus oon meän yhteinen! Näemä Pajalassa!
Luomme Norrbottenin tulevaisuuden yhdessä! Nähdään Pajalassa!
Mii ráhkadit boahtteáiggi Norrbotten ovttas. Mii oaidnalit Bájilis!
Mij aktan dahkap boahtteájge Norrbottenav. Buorisboahtem Bájelij!

Målgrupp

Alla som på olika sätt bidrar till att utveckla vårt län och ska vara med och förverkliga strategin. Det kan vara politiker och tjänstepersoner på kommunen, föreningar och samfund, anställda på myndigheter, utbildningsanordnare eller företag.

Anmälan

Antalet deltagare är begränsat. Vid stort intresse förbehåller vi oss rätten att fördela platserna för att få en så bred representation som möjligt.

Information

Vill du veta mer? Gå in på utvecklanorrbotten.se/rus

Har du frågor om workshoparna? Kontakta Tove Cullhed, tove.cullhed@norrbotten.se 

Har du frågor om din anmälan? Hör av dig till utvecklanorrbotten@norrbotten.se 

Välkommen!