Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Informationsmöte inför Norrbotten i Almedalen 2023

Vi presenterar planeringen inför Norrbotten i Almedalen 2023.

Almedalen 1

Region Norrbotten arrangerade tillsammans med gruvkoncernen LKAB Norra Scen – Arena för grön omställning i Almedalen 2022. Syftet var att samla länets aktörer till ett gemensamt påverkansarbete och påverka nationella beslutsprocesser som är avgörande för länets utveckling. Norra Scen blev en mötesplats där seminarier, möten och diskussioner pågick under tre dagar under Almedalsveckan. Alla seminarier finns att se i efterhand: www.utvecklanorrbotten.se/almedalen

Nu pågår planeringen inför sommarens Norra Scen och vi bjuder in till ett informationsmöte där Karin Hübinette presenterar format och upplägg. Fokus för aktiviteterna i Almedalen är att skapa goda förutsättningar för samtal och dialog med beslutsfattare och nyckelpersoner. Målet med vår medverkan i år är att skapa relationer, öka kunskapen om Norrbottens unika möjligheter och utmaningar samt komma igång med konkreta framåtsyftande aktiviteter som bidrar till att skapa attraktivare samhällen och öka takten i den gröna omställningen.

Syftet med informationsmötet är att ge er en tydlig bild av årets upplägg, för att i nästa steg ta emot intresseanmälningar från de som vill delta.

Arrangörer av Norra Scen i Almedalen 2023 är Region Norrbotten tillsammans med Luleå tekniska universitet och LKAB.

Dokumentation