Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Välkomna på studentpresentation av resande paviljong!

Fyra studenter från utbildningen Civilingenjör Arkitektur har fått i uppdrag av Arctic Design Center att ta fram förslag på en resande paviljongbyggnad.  Nu finns möjlighet att ta del av de fyra förslagen på nya Slöjd- och formcenter i Shopping, Luleå.

Modell av en kringresande paviljong med ritningar i bakgrunden.

Det är inom kursen Arkitekturtypologier på avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet som de fyra förslagen till gestaltning och koncept av en resande paviljongbyggnad tagits fram.

Planen är att i nästa skede se på möjligheten att ett förslag ska väljas ut och bli verklighet. Projektet Arctic Design Center vill utforska möjligheten av en resande paviljong som kan resa runt i Norrbotten och bli en tillfällig fysisk mötesplats med uställningsmöjligheter. Paviljongen ska till exempel kunna användas för dialog om gestaltad livsmiljö och som ett showroom för utvecklingsarbetet kring våra livsmiljöer. Den ska kunna fraktas och ställas upp på gator och torg eller i en galleria.

I samband med presentationerna välkomnar vi er yrkesverksamma inom samhällsbyggnadssektorn att träffa dagens och morgondagens kollegor. Eventet riktar sig särskilt till dig som arbetar med frågor inom samhällsplanering, byggande och boende.Även representanter för media är välkomna till eventet. Det arrangeras i samverkan mellan Arctic Design Center, Slöjd- och formcenter och Luleå tekniska universitet.

Program

13.00 Välkomna till Slöjd- & Formcenter
Om projektet Arctic Design Center 
Aktuellt hos avd. Arkitektur & Vatten vid Luleå tekniska universitet 
13.20-13.30 Kaffe 
13.30-14.15 Studentpresentationer av Linn, Lovisa, Dania och Cornelia
14.15-15.00 Fika och nätverksträff