Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Workshops om EU programperiod 2021-2027

Arbetet med Norrbottens och Västerbottens program för hur EU-medel ska användas för Övre Norrlands utveckling går nu vidare med workshops. 23-24 september hålls den första, digitalt och på plats i Luleå.

 

Två flaggor EU och Sverige.
Foto: iStock.

Region Norrbotten och Region Västerbotten anordnar, var för sig, en serie workshops med olika teman. På workshopen får du möjlighet att diskutera regionala utvecklingssatsningar för övre Norrland och lämna inspel på hur du vill att Norrbotten och Västerbotten ska utvecklas till 2027.

Det handlar om miljardbelopp från bland annat Europeiska regionalfonden och hur dessa pengar ska användas de kommande sju åren. Region Norrbotten och Region Västerbotten håller tillsammans med Sametinget och Tillväxtverket på att ta fram ett gemensamt program - ett förslag på vad regionerna vill göra med dessa EU-medel. Pengarna ska möjliggöra projekt för att utveckla innovation och företagande, infrastruktur, gröna investeringar och bredband. För att få in förslag om lämpliga projekt och satsningar till programmet håller regionerna workshops.

Välkommen till workshops

23 september klockan 10-12
Tema: Forskning och innovation

23 september klockan 13-15
Tema: Entreprenörskap och företagande

24 september klockan 10-12
Tema: Klimat och energi

24 september klockan 13-15
Tema: Infrastruktur

Det finns möjlighet att delta antingen digitalt eller på plats i Sessionssalen i Regionhuset, Luleå. Deltagande på plats är begränsat till 35 platser. Observera att sista anmälningsdag har passerats.

Det kommer att finnas möjlighet att komma med inspel via formulär på norrbotten.se också.

Missa inte vår gemensamma digitala workshop med Region Västerbotten den 15 oktober. Den sänds via länk från Skellefteå. Kryssa i almanackan redan idag!

Det slutliga programmet ska lämnas in till Tillväxtverket/Näringsdepartementet vid årsskiftet.

Vid frågor kan du kontakta Petra Selberg, 0920-710 66, petra.selberg@norrbotten.se