Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Norra Scen i Almedalen

Efter fjolårets framgång återuppstår Norra Scen på politikerveckan i Almedalen. Region Norrbotten, LKAB och Luleå tekniska universitet öppnar upp en arena för samtal om framtidsfrågorna och utmaningarna som ställs på sin spets i Norrbotten, men är hela Sveriges angelägenhet.

Den gröna omställningen, och den samhällsomvandling som pågår, har förskjutit den nationella utvecklingens centrum norrut. Utvecklingen går på vissa plan rasande fort, och på andra alldeles för långsamt. Hur löser vi energiförsörjningen, flaskhalsarna i infrastrukturen, kompetensförsörjningen och får fart på bostadsbyggandet?

Norra Scen – arena för grön omställning är ett gemensamt initiativ från Region Norrbotten, LKAB och Luleå tekniska universitet (LTU) och arrangerades första gången sommaren 2022. Syftet är att bygga en mötesplats där kunskap fördjupas, samtal förs och nätverk byggs. Även i år blir det intressanta panelsamtal, där de medverkande delar med sig av kunskap, insikter och perspektiv. Nytt är att dessa kombineras med större rundabordssamtal om de aktuella ämnena.

Hela programmet