Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Kakor på utvecklanorrbotten.se

På utvecklanorrbotten.se använder vi kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som gör att vi kan följa vad du gör på webbplatsen. På så sätt kan webbplatsen anpassas för dig på bästa sätt.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Dessa kakor använder vi

Nödvändiga kakor

På utvecklanorrbotten.se används några kakor som krävs för att webbplatsen ska fungera optimalt. Detta inkluderar tredjepartskakor från exempelvis tjänsterna Youtube (för videouppspelning) och Google (för hantering av kartor). Dessa kakor går inte att välja bort. 

Godkänna kakor

När du går in på utvecklanorrbotten.se måste du välja om du vill godkänna att vi använder kakor. För att du inte ska behöva svara på samma fråga igen sätts en kaka som heter functional_cookies. Denna kaka gör att webbplatsen kommer ihåg dina val. Kakan är en så kallad permanent kaka och sparas i ett år.

Kakor för statistik

På utvecklanorrbotten.se använder vi webbanalysverktyget Siteimprove. Kakorna från Siteimprove tillåter oss att analysera hur webbplatsen används och hjälper oss i vårt arbete med att förbättra och anpassa webbplatsen. Det handlar till exempel om vilka sidor som är mest besökta och hur besökare tar sig runt på webbplatsen. 

Om du inte tillåter kakor för statistik vet vi inte när du har besökt utvecklanorrbotten.se. 

Kakor:

  • nmstat - beständig, varaktighet 365 dagar

  • AWSALB / AWSALBCORS - sessionskaka. Säkerställer att alla sidvisningar för samma besök (användarsession) skickas till samma slutpunkt. Detta gör det möjligt för oss att förutse sekvensen av en användares sidvisningar, som behövs för funktioner som t.ex. beteendespårning.