Lansering av Norrbottens livsmedelsstrategi
Den 3 mars 2022 lanseras en reviderad regional livsmedelsstrategi, Nära Mat: Norrbottens livsmedelsstrategi 2021–2030.
Under lanseringen får du som deltagare ta del av en reviderad strategi, en handlingsplan men också lyssna till samtal med inbjudna aktörer som berättar om hur de kommer jobba med genomförandet och åtgärder som ligger i linje med den regionala livsmedelsstrategin. Dessutom erbjuder programmet inspiration ifrån framgångsrika aktörer och sakkunniga från andra platser i landet.
Revideringsprocessen har pågått under 2020 och 2021 med flertalet större anhalter där föredragshållare och närmare 200 deltagare från hela länet bidragit med input i arbetet. Under hösten har underlag sammanställts som sedan förankrats hos länets samarbetspartners (Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Norrbotten, Norrbottens kommuner, LRF Norrbotten). Läs mer om Norrbottens livsmedelsstrategi på www.naramat.nu
Inledning med Norrbottens Landshövding Lotta Finstorp.
Medverkande
Moderator
Malin Winberg, journalist och entreprenör
Inbjudna talare
- Amanda Andersson Kompetenscentrum företagsledning, Sveriges lantbruksuniversitet
- Mats Granberg, VD mjölkföretag i Piteå
- Magdalena Hermelin, Hermelins grönsaker i Skänninge (Östergötland)
- Rolle Sandgren, VD Arvidsjaurs renslakt
- David Ström, beredskapshandläggare, Länsstyrelsen i Norrbotten
- Maria Einarsson, förnödenhetsansvarig Norra militärregionen
- Daniel Andersson, VD Ica Kvantum Luleå
- Annika Fredriksson, VD Swedish Lapland Visitor Board
- Lina Ekström-Molin, Changemaker educations YH-utbildning mathantverk
- Jessica Lindberg och Beatrice Ramnerö, Näringslivsutveckling, Piteå kommun
- Helena Lundberg, Måltidservice, Piteå kommun
- Erika Falk, regional utvecklingsstrateg, Region Norrbotten
- Hulda Wirsén, Samordnare Nära Mat, Länsstyrelsen i Norrbotten