Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Vi arbetar med biblioteksutveckling i samverkan med folkbiblioteken. Vi är också navet i regionens bibliotekssamarbete genom bland annat projekt och nätverk. Därutöver samordnar vi arbetsmöten och fortbildningar och har en stödjande och rådgivande funktion. Vi stödjer folkbibliotekens digitala utveckling och tillsammans erbjuder vi tjänster på nätet för regionens invånare och besökare.

Regionbiblioteket tillsammans med folkbiblioteken driver och utvecklar de digitala biblioteken Bibblo.se och Polarbibblo

Uppdrag

Vårt  uppdrag är att främja folkbibliotekens utveckling. Vi samarbetar därför med kommunerna inom organisationen Biblioteken i Norrbotten för att norrbottningarna ska ha tillgång till ett brett och aktuellt utbud av bibliotekstjänster, litteratur och andra medier. Prioriterade områden i vårt uppdrag är barn och ungdomars delaktighet och medskapande, utveckling av kommunikation och webbresurser, samt att lyfta fram den norrbottniska litteraturen.

Vision för Biblioteken i Norrbotten

Biblioteken i Norrbotten är en självklar och naturlig del av alla människors liv och vardag. Vi bidrar på så sätt till att göra Norrbotten till en mer upplevelserik plats att leva på.

Norrbottensförfattare

Med projektet Norrbottensförfattare vill vi digitalt synliggöra norrbottnisk litteratur och författarskap. Projektet beräknas starta vid årsskiftet 2022/2023.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss som arbetar på Regionbiblioteket.
Kontakt, faktura och adressuppgifter