Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Återkomst till Region Norrbotten i ny chefsroll

Region Norrbotten hälsar John Kostet välkommen tillbaka! John Kostet ska förstärka avdelningen för regional utveckling som biträdande enhetschef. Det är en ny roll som bland annat rymmer arbete med påverkansfrågor, strategiarbete och Region Norrbottens bolag.

John Kostet, biträdande enhetschef Näringsliv och Samhälle, talar på konferens
John Kostet på Europaforum Norra Sveriges konferens i maj 2023.

I och med den nya tjänsten återvänder John Kostet till Region Norrbotten och hemstaden Luleå efter flera år utomlands.

2013 till 2017 jobbade han med internationella relationer för Region Norrbotten, men de senaste fyra åren har John Kostet bevakat norra Sveriges intressen i EU från North Sweden European Office. Det är det gemensamma Brysselkontoret för Region Norrbotten, Region Västerbotten, Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

”Arbeta för Norrbottens intressen”

– Erfarenheterna och nätverket från tiden i Bryssel kommer väl till pass i en tid då Norrbotten behöver ha såväl staten som EU i ryggen för att klara den gröna omställningen. Vi är mycket glada åt att John valt att komma hem och fortsätta arbeta för Norrbottens intressen, säger Monica Lejon, enhetschef för Näringsliv och Samhälle på avdelningen för regional utveckling.

John Kostet börjar sin nya tjänst den 1 september men ser fram emot återkomsten till Region Norrbotten.

– Väldigt roligt att få komma hem och jobba med alla kloka människor runtom i länet igen. Det är spännande tider och höga förväntningar kring allt som nu sker i Norrbotten. Vi står inför en hel del svåra utmaningar som kräver en hel del ödmjukhet, öppenhet och mer samarbete på alla nivåer, säger John Kostet.