Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

Regeringen har godkänt förslaget till samarbetsprogram Interreg Aurora

Treriksröset (Norge, Sverige, Finland) i sjön Goldajärvi i Lappland

Det är med glädje vi tar emot nyheten att regeringen har godkänt förslaget till Interreg-programmet Aurora för perioden 2021-2027 samt att regeringen nu har lämnat in förslaget till EU.

Ett arbete har pågått sedan hösten 2020 med att ta fram ett förslag till samarbetsprogram. Nu har Regeringen godkänt förslaget och det är dags för nästa steg att färdigställa programmet genom att skicka förslaget till EU.

Interreg Aurora – Ett nytt program

Interreg Aurora är ett nytt program som under kommande programperiod 2021-2027 ersätter Interreg Botnia-Atlantica och Interreg Nord där delområdet Sápmi ingår. Syftet med programmet är att utveckla samarbetet över gränserna i de nordligaste delarna av Sverige, Norge och Finland. Programmet möjliggör nya och spännande samarbeten.

Programperioden sträcker sig över sju år, 2021-2027. EU finansierar programmet med 93,4 miljoner euro. Pengarna ska användas för att utveckla innovation, företagande och klimatomställningar.

Region Norrbotten, Lapplands förbund och Troms og Finnmarks fylkeskommune samordnar programskrivandet och valet av prioriteringar. Länsstyrelsen i Norrbottens län är utsedd till förvaltande myndighet.

Här kan du läsa mer om Interreg AuroraExtern länk

Välkommen att kontakta Per Erik Andersson, processledare eller Ylva Sardén, strateg EU-program om du har frågor om programmet.
pererik.andersson@norrbotten.se
ylva.sarden@norrbotten.se