Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

Backman ny chef för Norrbottensmusiken

Porträttbild Annelii Backman
Annelii Backman. Foto: Marie Fäldt.

Piteåbon Annelii Backman, 42, är ny länsmusikchef i Norrbotten. "Det känns verkligen ärofyllt att ha fått detta uppdrag för Norrbottensmusiken. Det är en verksamhet som ligger mig otroligt varmt om hjärtat", säger Annelii Backman, länsmusikchef.

Annelii Backman är uppvuxen i Piteå, dit hon också återvände efter universitetsstudier inom ekonomi och marknadsföring i Örebro. Hon anställdes 2007 som marknadsassistent vid Norrbottensmusiken och har sedan dess arbetat i organisationen som marknadsförare, marknadsansvarig och enhetschef. I sommar har Annelii Backman gått in som tillförordnad länsmusikchef och är nu utsedd till ordinarie på tjänsten. Hon tillträdde tjänsten den 1 augusti 2022.

– Det känns fint att få fortsätta arbetet tillsammans med alla kollegor som jag jobbat med genom åren samt förstås arrangörer, samarbetspartner och andra berörda i och utanför länet. Jag brinner verkligen för Norrbottensmusiken – det är därför jag stannat i 15 år.

Annelii Backmans vision är att Norrbottensmusiken även framöver ska ligga i framkant på musikområdet.

– Vi ska arbeta för att behålla en stark position i länet och hela Sverige. Detta med en varm verksamhet med ett stort hjärta, precis som idag, säger hon.

Annelii Backman efterträder Anna Jirstrand Sandlund som börjar som vd för Sara kulturhus i Skellefteå.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Peppe Bergström Hesselbom, kulturchef eller Annelii Backman, länsmusikchef om du har några frågor.

Peppe Bergström Hesselbom, 073-022 13 80
Peppe.bergstrom-hesselbom@norrbotten.se

Annelii Backman, 070-224 44 07
annelii.backman@norrbotten.se