Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

”De som kommer ska inte bli en isolerad ö”

Anna Johansson på Boden Business Park
Anna Johansson, HR-partner på Kaunis Iron, höll en inspirerande dragning inför Kompetensrådet.

Hur lockar vi utländsk kompetens till Norrbotten? Och hur får vi dem att trivas, rota sig och stanna?
Kaunis Iron har lyckats få tre specialister att flytta över tusen mil – från Sydafrika till Pajala. I veckan samlas Kompetensrådet på Boden Business Park. Anna Johansson, HR-partner på Kaunis Iron, berättade under tisdagen hur företaget gått tillväga.

– Det var ett omfattande projekt över lång tid. Vi hade inga färdiga rekryteringskanaler i Sydafrikas gruvindustri. Ett antal personer anmälde intresse och vi fokuserade på personen, dennes partner, fritidsintressen. Vi tog reda på vad som motiverar dem, varför de ville komma till oss och vad de hade för förväntningar. Det är saker som har stor påverkan på ett livsavgörande beslut, berättar Anna Johansson.
Företaget genomförde besöksresor, med olika upplägg beroende på vad kandidaterna var intresserade av och vilka de ville träffa. Den svenska lönestrukturen behövde sin förklaring.
– Du måste förstå att du redan betalat sjukförsäkring, skolavgift etc när du får din lön. Vad skatten går till är en utmaning att förstå som sydafrikan. 

Bli en del av lokalsamhället

Kaunis Iron lyckades till slut tillsätta tre tjänster: en som resursgeolog och två som prospekteringsgeologer. Partners följde med. Då började nästa fas: att få dem att bli Pajalabor som trivs och blir en del av lokalsamhället. Här är språket en av nycklarna.
– Vi började direkt de skrivit på kontraktet med utbildning i svenska under uppsägningstiden. Sedan fortsätter de att läsa svenska en dag i veckan på betald arbetstid. Det är för att de ska våga prata med sina grannar. De som kommer ska inte bli en isolerad ö.
Under uppsägningstiden fick de nya sydafrikanska medarbetarna vara med på APT via länk. De fick en lista över Facebooksidor som är bra att vara med på om man bor i Pajala. På plats fick de träffa lokala ambassadörer. 

Husköp och bebis

– Vi utsåg ”buddies”, en person de kan ringa till och undra vad en kräftskiva är, hur man firar midsommar, hur får jag tag på en elektriker, var är alla människor fredag klockan fyra? Vet jag att jag kan ringa Leif 24/7 känns det mera tryggt att faktiskt göra det, berättar Anna Johansson.
I den lilla gruppen nyanställda från Sydafrika har det redan blivit husköp och bebis. Det ser ut som att Kaunis Iron faktiskt lyckats landa sina långväga rekryteringar på orten.
– Vi kan erbjuda ett bättre liv än de kan få i Sydafrika, där människor lever med rädslan för våld och brottslighet. 
***
North Sweden Green Deal är ett initiativ för att förverkliga en hållbar samhällsomställning, i kölvattnet av de nya industrietableringarna.

Projektet drivs av Region Norrbotten och Region Västerbotten tillsammans med en mängd andra aktörer. Det finansieras av Europeiska regionalfonden (ERUF).

Inom ramen för projektet tittar Kompetensrådet närmare på hur kompetensförsörjningen ska lösas.