Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

Jokkmokk Arctic Talks 2022

Jokkmokk Arctic Talks 2022

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (s) och DI:s chefredaktör Peter Fellman är två av de spännande namn som deltar i Jokkmokk Arctic Talks 2022. Temat är de gigantiska investeringar som är på gång i norr och hur vi konkret ska bygga hållbara samhällen i en tid av extraordinär expansion och snabba förändringar.

Som en del av den digitala Jokkmokks marknad 2022 anordnas den 3 februari Jokkmokk Arctic Talks för fjärde året i rad. Precis som förra året hålls eventet digitalt och är öppet för alla. Årets Jokkmokk Arctic Talks-panel består av personer som är mitt inne i den pågående samhällsomvandlingen.

Ett viktigt område som kommer att beröras är vilka konkreta steg som planeras för att lösa de kompetensbehov som uppstår till följd av etableringarna. Moderator denna gång är Karin Hübinette, journalist och mångårig programledare för bland annat Agenda och Aktuellt samt tidigare inrikeschef på SVT.

– Norrbotten och Västerbotten är de nog de hetaste regionerna i Sverige just nu. Men vad ska man och kan man göra av de möjligheter som alla nya investeringar för med sig? Det är jag nyfiken på att veta mer om, säger Karin Hübinette och fortsätter:

– Är detta en chans att bli en role-model för samhällsutveckling i Sverige? Inte bara för att mycket sker snabbt, utan för att man lyckas ta tillvara chansen att bygga ett samhälle som är hållbart på alla ledder – socialt, ekonomiskt och miljömässigt? Och i så fall, vad krävs av företag, offentlig sektor, universitet och civilsamhället?

Årets paneldeltagare

  • Eva Nordmark (s), arbetsmarknads- och jämställdhetsminister
  • Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri
  • Olof Hernell, Chief Digital Officer, H2 Green Steel
  • Pär Weihed, prorektor Luleå tekniska universitet
  • Ylva Löwenborg, ordförande Samforma
  • Claes Nordmark (s), kommunalråd i Bodens kommun och ordförande i Norrbottens kommuner
  • Peter Larsson, Regeringens särskilda samordnare för större företagsetableringar och företagsexpansioner i Norrbotten och Västerbotten.

Tid: 3 februari klockan 13.00-14.00

Plats: Digitalt från norrbotten.se/arctictalks

Vad är Jokkmokk Arctic Talks?

Jokkmokk Arctic Talks är en samtals- och mötesarena som syftar till att sätta viktiga utvecklingsfrågor för Norrbotten på den nationella agendan och sprida kunskap om länets förutsättningar och utmaningar. Det är ett samarrangemang mellan Jokkmokks kommun, Luleå tekniska universitet, Sparbanken Nord, Vattenfall och Region Norrbotten.