Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll
Nytt

Nu är ansökan öppen för kulturstipendiet Rubus Arcticus

Annons för kulturstipendiet Rubus Arcticus

Nu har ansökan öppnat för Rubus Arcticus, ett av Sveriges största kulturstipendier. Stipendiet finns till för dig som är mitt uppe i din konstnärliga gärning och som med hjälp av stipendiet vill utvecklas ytterligare. Stipendiet om 100 000 kronor vardera tilldelas fyra stipendiater med verksamhet i och/eller anknytning till Norrbotten.

Syftet med Rubus Arcticus är att premiera professionella kulturskapare med norrbottnisk anknytning inom dans, bild- och formkonst, film, foto, litteratur, musik, teater samt övriga konstnärliga uttryck. Stipendiet är avsett för konstnärlig utveckling och kan till exempel täcka kostnader för fortbildning, studieresor, praktik eller utgöra ersättning för tidigare, redan genomförda insatser.

Ansökan är öppen till och med 1 september 2022. Stipendiet söks personligen och ändamålet ska framgå av ansökan. Alla ansökningar bedöms av en jury som består av representanter från länets kulturliv. Beslut fattas av regionstyrelsens ordförande i samråd med juryn. Utdelning av stipendiet sker vid ett av regionfullmäktiges sammanträden hösten 2022.

Här kan du läsa mer om Rubus Arcticus och ansökan

Vill du veta mer?

Välkommen att skicka dina frågor om Rubus Arcticus till ansokan@norrbotten.se