Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Instruktioner för dig som leder en RUS-workshop

Tack för att ni vill vara en del av samtalen som formar framtiden! För dig som ska genomföra en RUS-workshop lokalt för din organisation eller grupp så finns här instruktioner i detalj hur du gör.   

 1. Boka ett möte på 75-90 minuter för den grupp du vill samla för att ge inspel

  Ni bör vara minst 3 personer men workshopen kan genomföras på upp till 16 personer eller ännu fler om du har lite vana att arrangera workshops. På plats behöver alla personer kunna se och höra instruktionerna i filmen och kunna sitta i grupper om 3-5 personer. Workshopen tar 75 minuter att genomföra men om ni vill ha lite mer tid så ger 90 minuter lite tid att stanna upp om det är kort om tid, då pausar du helt enkelt filmen där det behövs.
 2. Skriv ut arbetsmaterial och instruktioner i PDF på www.utvecklanottbotten.se/workshop

  Varje grupp behöver ha en utskrift av arbetsbladen som används i workshopen. Om du kan så är det bra att skriva ut dem i A3 men A4 går också bra. Det behöver också finnas pennor och gärna annat material att anteckna individuellt på. Uppmana gärna deltagarna att ha med dator, eftersom det är enklare att ge svar än på en mobiltelefon.
 3. Samla gruppen och följ instruktionerna i den film som finns på www.utvecklanorrbotten.se/workshop 

  När ni sätter igång så ska alla vara samlade i grupper om 3-5 personer vid ett bord som är stort nog att ha alla arbetsblad på. Se till att alla kan se och höra filmen. Filmen inleds med information om den regionala utvecklingsstrategin och följs av ett antal övningar där en nedräkning visar hur mycket tid det är kvar att diskutera och skriva. Du som leder workshopen kan vara med i diskussionerna men bör också vara uppmärksam på att alla deltagare förstår instruktionerna och att varje grupp gör anteckningar.
 4. Era inspel skrivs sedan in i ett formulär som ni får länk till i filmen

  I slutet av workshopen kommer alla att skriva in adressen  www.utvecklanorrbotten.se/svar eller scanna en QR-kod för att ge individuella svar. Dessa svar läggs sedan till de hundratals andra personer som också har gett inspel till den regionala utvecklingsstrategin.