Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Regionbibliotek NorrbottenVi arbetar med biblioteksutveckling i samverkan med folkbiblioteken. Vi är också navet i regionens bibliotekssamarbete genom bland annat projekt och nätverk. Därutöver samordnar vi arbetsmöten och fortbildningar och har en stödjande och rådgivande funktion. Vi stödjer folkbibliotekens digitala utveckling och tillsammans erbjuder vi tjänster på nätet för regionens invånare och besökare.

Uppdrag

Vårt  uppdrag är att främja folkbibliotekens utveckling. Vi samarbetar därför med kommunerna inom organisationen Biblioteken i Norrbotten för att norrbottningarna ska ha tillgång till ett brett och aktuellt utbud av bibliotekstjänster, litteratur och andra medier. Prioriterade områden i vårt uppdrag är barn och ungdomars delaktighet och medskapande, utveckling av kommunikation och webbresurser, samt att lyfta fram den norrbottniska litteraturen.

Vision för Biblioteken i Norrbotten

Biblioteken i Norrbotten är en självklar och naturlig del av alla människors liv och vardag. Vi bidrar på så sätt till att göra Norrbotten till en mer upplevelserik plats att leva på. 

Här kan du läsa Regional biblioteksplan 2023-2026.

Det digitala folkbiblioteket i Norrbotten

En plats där barn får göra sin röst hörd.

Vi synliggör norrbottnisk litteratur och författarskap.

Ökar läslusten och gör biblioteken och litteraturen mer tillgänglig.

Vi samverkar både regionalt och nationellt.  

Underlag för våra samarbetspartners

Vill du veta mer?

Om oss

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk

Länk