Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll Hoppa direkt till artikel

Bild, form och design

Man klädd i lila mjukiskläder och kvinna klädd i rosa mjukiskläder halvligger på en stor fotpall.
Utställningen "Pastelae – Internet feelings" av Emil Eklund och Josefin Jonsson. Foto: Matilda Rahm

Konstområdet har haft en stark utveckling det senaste decenniet. Konstnärer från Norrbotten möter sin publik både på den nationella som internationella arenan där särskilt samiska konstnärer fått ett stort genomslag.

Norrbotten har ett rikt konstliv med ett stort antal aktörer och verksamheter som professionella kulturskapare, konstnärsgrupper, föreningar, fria aktörer, kommuner, regionala verksamheter, institutioner, utbildningsaktörer och kulturskolor. De erbjuder publika platser och driver samarbeten, projekt och aktiviteter som utvecklar, stärker och förnyar konstscenen i Norrbotten.

Ett aktivt arbete för att stärka konsthantverkare och formgivare i länet har gett gott resultat. Det finns en stor potential i att samverka med andra branscher för att besökare ska kunna uppleva Norrbottens kulturarv och nutida hantverk samtidigt som det kan skapa en arbetsmarknad för de professionella utövarna.

Våra konstverksamheter

Region Norrbotten bedriver konstverksamhet genom Resurscentrum för konst, konstkonsulenten, Norrbottens museum samt driver tillsammans med andra aktörer Havremagasinet i Boden och Konstmuseet i Norr, Kiruna.

Vill du veta mer?

Välkommen att besöka:
Resurscentrum för konst
Konstmuseet i Norr
Havremagasinet

 

Ricky Sandberg

Konstkonsulent

070-252 16 41
rikard.sandberg@norrbotten.se