Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Företagsbesök i Jokkmokk: ”Roligt att se positiva effekter”

Hur har det gått för de företag i Jokkmokk som fått investeringsstöd? Den 20-22 februari besökte våra strateger inom företagsstöd kommunen för att följa upp. De passade också på att träffa företag som har planer på framtida investeringar.

Skylt för Sápmi ren och vilt

Våra medarbetare träffade tolv företag inom livsmedelsförädling, besöksnäring, hantverk, handel och tillverkningsindustri.

Ett av de företag som besöktes var Sápmi Ren och Vilt AB.  Företaget säljer och förädlar produkter av ren, älg, fisk och bär. Alla råvaror hämtas i närområdet med stor respekt för miljön. Region Norrbotten beviljade 2022 företagsstöd för att investera i ett prismärknings- och lagerhanteringssystem, ombyggnad av lokaler samt en tältkåta.  

 Vi togs emot av VD Helena Länta som visade oss runt i lokalerna. Hon berättade vilket lyft investeringarna har inneburit för företaget, berättar strategen Anita Johansson.

Personalköket och butiken är idag större och fräschare. Man har därför kunnat utöka sortimentet i butiken samtidigt som personalen fått en trivsammare arbetsplats.

”Arbetet flyter på bättre”

Helena Länta berättade att prismärkningssystemet och handdator inneburit stora förändringar för produktmärkning.

 Det har underlättat otroligt mycket för personalen då de tyngre lyften minskats och arbetet flyter på bättre. Kundmottagningen har förbättrats då vi numera enkelt ser vad som finns på lagret, berättade Helena.


Helena Länta gav en rundtur på företaget och visade hur investeringsstödet kommit till nytta.

Tältkåtan är inköpt för att kunna representera företaget vid olika event och erbjuda diverse smakupplevelser och bli ytterligare en turistattraktion i Jokkmokk.

 Vi hade alltigenom intressanta och givande dagar i Jokkmokk och det är roligt att se vilka positiva effekter våra investeringsstöd kan bidra med, säger Anita Johansson.

Besöken gjordes tillsammans med Jokkmokks affärs- och näringslivsbolag Strukturum AB. Från Region Norrbotten deltog Elisabeth Johansson Englund, Tobias Kahn, Per-Anders Karlsson och Anita Johansson.

Nyfiken på våra företagsstöd? Läs mer här