Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Jokkmokk Arctic Talks: Här är alla deltagare

Vilka sitter i panelen som ska vända och vrida på de svåra frågorna om vägval i den gröna omställningens spår? Här är alla deltagare i årets Jokkmokk Arctic Talks.

190404 141236 AA

Eva Sundin, Avdelningschef för miljö, Länsstyrelsen i Norrbottens län
Erfaren chef, doktor i vattenresursteknik och civilingenjör i miljöplanering och design. Hon har tidigare arbetat i olika befattningar på Vattenfall och varit VD för Swerea MEFOS (numera Swerim), som är ett forskningsinstitut för en hållbar industri.

Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen
Mångårig erfarenhet av folkrörelsearbete och opinionsbildning. Har tidigare varig chef för internationell policy och Världsvattenveckan inom International Water Institute. Hon har också arbetat på miljödepartementet och varit ordförande för organisationen Fairtrade. Har en filosofie kandidatexamen inom kemi.

Håkan Jonsson, Sametingets ordförande
Partiledare för Jakt- och fiskesamerna och har arbetat med samepolitik sedan 1993 när Sametinget startade. Håkan kommer från Vuovosberg i Sorsele. Han har arbetat som samisk gårdsbrukare och lärare och har en Master of Science i biologi.

Riikka Aaltonen, oberoende sakkunnig
Har lång erfarenhet av tillståndsfrågor och gruvlagstiftning i både Sverige och Finland.
Har arbetat på både regional och nationell nivå i Finland med gruvdriftsfrågor. Har arbetar på både LKAB och Boliden som geolog. Därefter har hon varit rådgivare till den finska regeringen

Fredrik Svartengren, Energimyndigheten
Många års erfarenhet från Energimyndigheten där han innehaft flera olika chefsbefattningar inom Operative support och Energy Markets. De senaste fyra åren har han lett avdelningen för Elproduktion och samhälle.

Andreas Johansson, Luleå tekniska universitet
Har nyligen disputerat med en avhandling som fastslår att dialog i samband med konfliktfyllda industrietableringar inte leder till samförstånd mellan de involverande parterna. Andreas är forskare i statsvetenskap.

Carl Wangel, Head of governmental relations, SSAB
Har erfarenhet av etableringar, opinionsbildning och regional tillväxt genom sina tidigare arbeten på Luleå Business Region, Gullers Grupp och Skogsindustrierna. Han är även engagerad i Föreningen för Samhällsplanering som är ett forum för samhällsplanerare som formar en hållbar framtid.