Öppna sidans huvudnavigering Öppna sidans huvudnavigering Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Jokkmokk Arctic Talks!

Den 1 februari är det dags för Jokkmokk Arctic Talks – arenan som sätter viktiga utvecklingsfrågor för Norrbotten på den nationella agendan. Så här gör du för att ta del av Jokkmokk Arctic Talks – var du än är.

JAT 2024

I år kommer våra intressanta gäster att samtala om de svåra vägvalen Norrbotten – och faktiskt i någon mån hela landet – står inför. För den gröna omställningen rymmer inte bara möjligheter och utmaningar – utan också intressekonflikter.

Det som framstår som en möjlighet för en part kan upplevas som en katastrof för en annan. Så hur når vi största möjliga nytta till minsta möjliga skada? Hur väger vi samhällsnyttan mot individens rätt? Nyttan för Sverige mot påverkan på lokalsamhället? Nyttan för ett företag mot grannarnas intressen? Vilket pris är vi beredda att betala för en snabb omställning av industri och samhälle – och när blir priset för högt?

Du är välkommen att ta del av samtalet på plats i Jokkmokk under årets vintermarknad, den 1 februari klockan 10-11. Vi ses i sessionssalen i Jokkmokks kommunhus, som du hittar på Västra Torggatan 11. Ingen föranmälan krävs – det är bara att gå dit.

Kan du inte vara på plats? Kort därefter publiceras en inspelning av Jokkmokk Arctic Talks här på utvecklanorrbotten.se, för dig att ta del av när det passar dig.